Nega tattooja

Folijo, ki jo dobite po končanem postopku, imate lahko na koži 3-4 dni. Folija je namenjena svežemu tattooju, zato tudi diha. S folijo ste zaščiteni pred zunanjimi faktorji, kot so bakterije in umazanija. Po treh dneh folijo odstranite in tattoo najprej umijete z mlačno vodo, lahko tudi z nežnim ali antibakterijskim milom ter popivnate s svežo ali papirnato brisačo – brez drgnenja.

Nanesite tanek sloj kreme Bepanten, ki jo dobite v lekarni, lahko pa uporabite tudi drugo kremo, ki je namenjena negi svežega tattooja npr. Tattoo Care.

Tattoo večkrat na dan umijte, popivnajte z svežo ali papirnato brisačo in na tanko namažite z Bepantenom ali drugo primerno kremo za tattoo. Tattoo ne sme biti suh ali vas zategovati, zato se je potrebno namazati večkrat na dan (5-10x), še posebno v prvih 10 dneh po tetoviranju.

Dokler imate folijo na tattooju oz. prve tri dni po tetoviranju se izogibajte športnim aktivnostim, saj se zaradi potenja lahko tattoo vname. Prav tako pa je tudi mogoče, da skupaj s potom izločite tudi črnilo oz. tattoo pigment iz kože.

Svežega tattooja vsaj 1 mesec ne izpostavljajte sončnim žarkom, in se vsaj za dva tedna odpovejte kopanju v morjih, rekah, jezerih in bazenih.

Po približno štirih do šestih dneh, se bo tattoo začel luščiti. Ko se tattoo celi, velikokrat tudi zelo srbi. Pomembno je da tattooja ne praskate in ne trgate krastic, saj to lahko pusti luknjice v tattooju oz. ga trajno poškodujete.

Celjenje tattooja traja 28 – 60 dni.